Wie zijn wij...

Wie zijn wij ...

Wij zijn een groep Evangelische Christenen met een heel verschillende achtergrond: van alle leeftijden, uit allerlei beroepsklassen, met een verscheidenheid aan hobby's, opleidingen en interesses.

Wij zijn gewone mensen in een hedendaagse maatschappij in een moderne wereld.  Iedereen kan dan ook zonder moeite aanknopingspunten vinden om zich bij ons thuis te voelen.  Er is bij ons voor iedereen plaats die God ernstig zoekt.

Wij willen ons geloof op een enthousiaste manier beleven. Het is daarbij belangrijk dat wij dicht bij God leven.  Dit willen wij doen in onze eredienst op zondagmorgen, maar ook in kleinere huisgroepen en in ons dagelijkse leven.

Onze kerk is lid van de Federale Synode van de Protestantse Evangelische kerken, één van de erkende erediensten in België.

Wat doen wij...

Wat doen wij ...

Als één groot gezin willen wij oprecht en open zijn, elkaar steunen, bemoedigen, helpen en samen de boodschap van de Bijbel bestuderen.

Kom eens kijken op zondagmorgen en zie wat een hechte gemeenschap wij zijn.  Ruik de koffie die al begint te pruttelen.  Hoor het gebabbel en de blije begroetingen als wij christenen elkaar weer ontmoeten.

Neem plaats en geniet van het zingen, het bijbellezen en de muziek.  Ook de preek is een belangrijk onderdeel van ons samenzijn.  Gods woord is het kompas en de maatstaf voor ons leven.  De samenkomsten, op zondagmorgen, worden zo opgebouwd dat alle gezinsleden aan bod kunnen komen.

Zo is er een samenkomst voor elke leeftijdsgroep, waar bijvoorbeeld de kleinste kinderen het geloof op een speelse manier kunnen beleven.

Samen vullen wij in wat het betekent om Christen te zijn.

Wat geloven wij...

Wat geloven wij ...

Wij geloven dat het voor ieder mens mogelijk is om een persoonlijke en individuele relatie te hebben met God, onze Schepper en Hemelse Vader.  We geloven in het grootste offer dat ooit gebracht werd in deze wereld.

Op het kruis van Golgotha werd Jezus Christus gekruisigd, Hij is Gods Zoon en offerde zichzelf op en droeg daar de straf voor mijn en uw zonden.  Jezus betaalde met Zijn leven de schuld die wij hadden, door onze zonden en overtredingen.  Hij opende de weg terug naar God, onze Hemelse Vader.

Onze samenkomsten en ons geloof zijn vooral gericht op een (persoonlijke) relatie met Jezus Christus.  We geloven dat er meer is tussen hemel en aarde dan we met het oog kunnen zien.  We hebben immers zelf ervaren dat er iets bijzonder gebeurt met een mens die Jezus Christus echt leert kennen.